U bent hier:   Homepage

Last update:
July 13, 2017, 13:22

 

Homepage

 

Holland Groente is ontstaan uit een faillesement van groentemax te tolbert in het jaar 2005.
 
De toenmallige hoofd-inkoop van Groentemax, Frank Kijf, en chauffeur-eilanden, Don Swint, van Groentemax zijn direct na dit bericht om tafel gaan zitten om gezamelijk verkoop activiteiten op het gebied van groente en fruit te ontwikkelen.
 
Frank Kijf is geen onbekende in de groente en fruit wereld, is als 15 jarige jongen begonnen bij een groothandel in groente en fruit, daarna op markten in groningen en friesland gewerkt, gevent met aardappelen en uien bij deuren langs vervolgens weer bij enkele groothandels in de AGF gewerkt en toen bij groentemax terecht gekomen om hoofd-inkoop te worden.
 
Don Swint daarintegen had helemaal niet zoveel met groente en fruit, maar is op 12 jarige leeftijd in het bloemenvak terecht gekomen door zijn oom Henk Schuiten die dat bedrijf van opa Schuiten heeft overgenomen met 2 winkels en een markt in haren. Op 19 jarige leeftijd vertrok Don Swint bij dit familiebedrijf om te gaan werken in Bayreuth te Zuid-Duitsland als leidinggevende bij een Hollands bloemenbedrijf met 9 winkels. In 1992 opende hij een bloemenzaak, TOP FLEUR, in Leek waar hij de sfeermaker van Leek en omstreken werd door zijn mooie boeketten en bloemwerk. Dit bedrijf sloot hij in 2002 om vervolgens chauffeur te worden bij Groentemax.
Op dit moment bestaan de activiteiten uit het bevoorraden van horeca en grootverbruik op het duitse eiland Borkum.
 

Powered by CMSimple_XH | Template: ge-webdesign.de | html | css | Login